KAMENNÉ KOBERCE

06.04.2014 19:33

Kamenné koberce

 

Pro letošní jaro Vám nabízíme rozšířený sortiment kamenných koberců, vhodných pro exteriér i interiér. Jedná se o finální povrchovou úpravu povrchů, kde na  zvolený povrch nanášíme směs  přírodního kameniva  a speciální  pryskyřice. V naší nabídce je  rozsáhlá škála   oblázkových koberců, které jsou tvořeny  oblázky velikosti 4-8 mm a dále mramorových drtí o velikosti 1-4mm nebo 4-8mm. Obecně platí, že drobnější frakce jsou spíše vhodné pro interiér, protože zde je možno aplikovat již od vrstvy  0,8cm. Oblázky a drtě frakce 4-8mm jsou aplikovány od minimální vrstvy 1,3 cm a proto jsou vhodnější pro terasy, balkóny, okraje bazénů a jiné venkovní použití. Kamenný koberec můžeme pokládat na mnoho druhů běžných povrchů  jako je beton, kámen, dlaždice , dřevo a další . Od síly 2,5 cm je koberec samonosnou vrstvou . Jaké další přednosti nám nabízí ?

 

  •        elegantní vzhled
  •        širokou variabilitu barevného provedení
  •        bezespárový povrch
  •         jednoduchou údržbu
  •        protiskluzový povrch
  •        je příjemný na pocit při chůzi
  •        mrazuvzdorný materiál

PŘÍPRAVA POVRCHU POD KAMENNÝ KOBEREC

Zvláštní pozornost je nutné věnovat přípravě povrchu pro pokládání kamenného koberce.

Pečlivě odstraňte všechny nesoudržné vrstvy původní plochy a její povrch spláchněte tlakovou vodou nebo vysajte vysavačem. Povrch nesmí být mastný . Při aplikaci na staré povrchy doporučujeme provézt  penetrování povrchu pro dokonalé spojení s kobercem.V žádném případě neaplikujte na nesoudržný, mokrý, mastný nebo jinak nekvalitní povrch, protože tím vaše práce i vynaložené finanční prostředky nepřinesou očekávaný výsledek!!!

Nepokládejte za deště nebo   při teplotě nižší než 10 °C.


Nyní můžeme zahájit pokládku kamenného koberce . Při aplikaci smíchejte pouze takové množství, které zpracujete cca do 40 minut. Po této době není možno s materiálem již pracovat . Do nádoby s kamínky vlijme připravené množství pryskyřice a důkladně promícháme například pomocí  kovového míchadla ve vrtačce. Důležité je, aby kamenivo bylo dokonale obalené. Připravenou směs rozprostřeme na podklad a zhruba urovnáme latí. Povrch do finální podoby zhutňujeme a uhlazujeme hladítkem. Toto je nutné neustále udržovat dokonale čisté. Orientační  spotřeba materiálu je cca 25 kg kameniva a 1,25 kg pojiva na plochu 1,3 m2 při síle  vrstvy 1,3 cm .

Povrch  v závislosti na okolní teplotě je vytvrzen  po 24-48 hodinách a plně zatížitelná je cca po 7-14 dnech.  Pokud Vás náš produkt zajímá, rádi Vám poskytneme podrobné informace nebo kontakt na firmy, které zajišťují pokládku tohoto elegantního povrchu a mají s jeho aplikací hostečné zkušenosti .